Навигация по сайту

Популярные статьи

REGIONS.RU — новости Федерации | Изменения в избирательном законодательстве происходят, но в направлении, которое отдаляет нас от демократии
Ну во-первых, надо понимать, что власть вносит изменения в избирательное законодательство. И последние большие изменения были внесены осенью прошлого года. Тогда отменили открепительные удостоверения,

Виды избирательного права, виды источников
Понятие избирательная система характерно, прежде всего, для демократического режима государственного устройства. В различных странах с таким режимом система выборов устроена, имеет различную структуру

Порядок выборов депутатов Государственной Думы
  В соответствии с Конституцией РФ (ст. 95, 96, 97) Государственная Дума состоит из 450 депутатов и избирается сроком на 4 года. Порядок выборов депутатов Государственной Думы устанавливается федеральным

Я будущий избиратель
МУНИЦИПАЛЬНЫЙ КОНКУРС СОЧИНЕНИЙ И ЭЛЕКТРОННЫХ ПРЕЗЕНТАЦИЙ ПО ИЗБИРАТЕЛЬНОМУ ПРАВУ СРЕДИ УЧАЩИХСЯ ОБЩЕОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ УЧРЕЖДЕНИЙ ГОРОДСКОГО ОКРУГА ПОДОЛЬСК Сочинение «Я – будущий избиратель»

Подсчет голосов
Процесс подсчета голосов избирателей регламентируется Федеральным законом «Об основных гарантиях избирательных прав и права на участие в референдуме граждан РФ» (статья 68). За нарушение правил подсчета

Я - Избиратель
Я - ИЗБИРАТЕЛЬ. Чтобы сделать из людей хороших граждан, им следует дать возможность проявлять свои права граждан и исполнять обязанности граждан. С. Смайлс, писатель. Я - будущий

2.8. вскрытие стационарных ящиков для голосования, сортировка избирательных бюллетеней
2.8. Вскрытие стационарных ящиков для голосования, сортировка избирательных бюллетеней Перед вскрытием стационарных ящиков для голосования председатель УИК разъясняет присутствующим при подсчете

Избирательные цензы
Избирательные цензы – это установленные законом условия, которым должен соответствовать гражданин, чтобы обладать избирательным правом. Избирательные цензы есть как для активного, так и для пассивного

Я - Избиратель
Я - ИЗБИРАТЕЛЬ. Чтобы сделать из людей хороших граждан, им следует дать возможность проявлять свои права граждан и исполнять обязанности граждан. С. Смайлс, писатель. Я - будущий

 ВЗГЛЯД / «Депутаты должны будут уведомлять власти о своих встречах с избирателями»
Проводимые хаотично уличные встречи депутатов с избирателями могут легко стать поводом для провокаций, подчас даже вопреки желанию самих организаторов. Некоторые депутаты использовали лазейку в законе,

Облако меток

Свині парнокопитні або непарнокопиті. Парнокопитні жуйні тварини: особливості способу життя

Опубликовано: 22.10.2018

Тварини Для тварин характерний гетеротрофних тип харчування. Запасне поживна речовина - глікоген. У розмноженні переважає статевий процес. Найважливішою рисою організації тварин є диференціація клітин і формування тканин, спеціалізованих на

  автора    Хорт Олександр Миколайович

Тварини Сергій Володимирович був відомим любителем птахів і тварин, він вважав їх своїми друзями. Драматург І. Шток згадує, як вперше опинився у нього в гостях: «По квартирі ліниво тинялися сіамські коти, біля дверей лежав шоколадний пудель, тріщала пташка в клітці ...»

До загону парнокопитних відносять ссавці, у яких розвиненими є тільки 3 і 4 пальці, вкриті міцним роговим шаром, що формує копито, в той час як 1 палець повністю відсутня, а 2 і 3 мають ознаки недорозвиненості. До парнокопитним жуйних тварин відносяться види, які мають особливу будову травної системи, що дозволяє їм відригувати і повторно перетравлювати рослинну їжу , Через чого вони можуть отримувати більше поживних речовин .

Багато особливості жуйних тварин зробили їх одними з найчисленніших і процвітаючих копитних. Цей підряд представлений 6 родинами і понад 170 видами тварин. Багато видів жуйних тварин ведуть стадний спосіб життя і здійснюють неймовірні за масштабами сезонні міграції.

Яскравим представників жуйних парнокопитних, провідних стадний спосіб життя, є антилопи гну і північні олені, причому стада цих тварин можуть перевищувати 1,5 млн. Особин. Багато інших парнокопитні також вважають за краще збиратися в величезні стада, так як подібна стратегія дозволяє забезпечити більшу безпеку під час пошуку багатших пасовищ, а також під час появи потомства.

Антилопи гну живуть в більш сприятливою, ніж північні олені, кліматичній зоні, але і тут є свої труднощі, так як після сезону дощів трави саван дуже швидко відцвітають, висихають і стають менш поживними. Антилопа гну доводиться постійно кочувати, долаючи річки і великі відстані, адже міграція цих жуйних парнокопитних триває приблизно 7 місяців в році.

Леви, леопарди, гієни, крокодили і багато інші хижаки, що живуть на просторах саван, полюють на антилоп гну, вибираючи в якості видобутку наймолодших і старих особин, тому приблизно 0,5 млн. Телят з'являється на світ на низькотравних рівнинах протягом 2 3 тижнів, що забезпечує їм кращі шанси для виживання.

Північні олені вдаються до подібної стратегії виживання. Паркьюпайнкое стадо північних оленів, що є найбільш численним становить близько 3 млн. Особин, щорічно здійснює тривалу подорож на більш ніж 4 тис. Км. з північних лісів тайги в тундру і назад. Північні олені ідеально пристосовані для життя суворих умов півночі, їх тіло, довгі ноги і копита мають особливу будову, яке дозволяє їм витрачати мінімум енергії при русі, а шерсть нагадує попону надійно захищає тварину від холоду, який може досягати -50 градусів.

Головним мисливцем на північних оленів є вовки, і для того щоб захистити молодняк від них, олені народжують телят протягом 1-2 днів, що дає їм можливість вижити й зміцніти для подальшої подорожі. У тундрі в літній період виростають вкрай поживні трави, які допомагають оленям нагуляти жир, але період достатку триває не більше 1 місяця, тому олені поспішають скористатися всіма перевагами цього періоду.

Жуйні парнокопитні прекрасно пристосувалися для життя в самих негостинні місцях планети, наприклад, гірські барани мають дуже тонкі ноги з половинками копит, розташованими близько один до одного, що дозволяє їм зберігати рівновагу навіть під час стрибків по прямовисних скелях. У той час як види, що уподобали собі болотисті місцевості, мають широко розставлені сплощені копита, що допомагають пересуватися по топям.

іншим великим представником   жуйних парнокопитних тварин є жираф. Ці неквапливі величні тварини не утворюють великих стад, а живуть відокремленими сім'ями. Велике зростання і сила робить жирафів невразливими перед більшістю хижаків саван, а так як ці тварини харчуються в основному листям акацій і лише в періоди дощів зеленою травою, їм немає необхідності мігрувати на тривалі відстані.

Особлива будова рота і довгий язик дозволяє жирафам зривати соковиті листя з акацій, розташованих між гострих шипів-колючок. Жирафи харчуються не тільки акацією, а й листям інших дерев, а в періоди посухи вони можуть поїдати навіть молоді пагони. Незважаючи на те що листя дерев є небагатим джерелом корисних елементів, здатність жувати жуйку дозволяє тваринам витягати з корми все необхідне.

Зубри і бізони є ще одним скоєно дивним жуйним парнокопитним тваринам. Ці два види є близькородинними і живуть північній Америці і на обшивних територіях європейського континенту. Ці дивовижні тварини можуть досягати ваги більше 1 т і довжини більше 3 м. На відміну від багатьох інших представників підряду жуйних парнокопитних, що відрізняються довгими ногами і струнким тілом, зубри і бізони мають масивну конституцію і розвинену м'язову систему.

У пошуках кращих пасовищ ці тварини постійно мігрують, але в межах невеликої території. Як у оленів і антилоп, потомство у зубрів з'являється протягом кількох днів, так як це дозволяє цього виду захистити потомство від вовків, які хоча і не можуть загнати дорослу особину, часто надают на молодняк. Зубри, як і їх родичі вівцебики, є дуже турботливими батьками і охороняють своє потомство від нападу вовків, буквально формуючи живу стіну з власних потужних тел.

Ще 300 років тому стада бізонів і зубрів перевищували більше 1,5 тис. Особин, але полювання поставила цих тварин на грань виживання і привела до того, що в багатьох місцях їх споконвічного проживання вони просто вимерли. В даний час ведеться активна робота по збільшенню їх чисельності та повторного заселення в їх природні місця проживання. Так в північній Америці чисельність бізонів за останні 50 років зросла до більш ніж 3000 особин. У заповідних зонах Євразії чисельність цих тварин також поступово збільшується.

ПІДЗАГІН жуйних парнокопитних включається найрізноманітніших за розмірами тварин. Наприклад, лось, який є найбільшим представником сімейства оленевих, може досягати ваги понад 300 кг і 2,5 м в холці, а карликові антилопи рідко перевищують 50 см в холці і ваги в 2,5 кг.

Розділені копита, складний шлунок і можливість жувати жуйку, що дозволяє кілька разів перетравлювати рослинну їжу отримуючи з неї максимум поживних речовин, дозволили багатьом представникам цього підряду процвітати протягом багатьох тисяч років і зберегти чисельність своєї популяції навіть в складних кліматичних зонах.

Систематика підряду Жуйні:

Сімейство: Antilocapridae Gray, 1866 = вилорогові

Сімейство: Moschidae Gray, 1821 = Кабарговие

Коротка характеристика підряду

ПІДЗАГІН Жуйні включає дикі і одомашнені форми тварин. З представників підряду треба відзначити домашній велику і дрібну рогату худобу, а з диких звірів - зубрів, бізонів, буйволів, яків, гірських баранів і козлів, антилоп, оленів, жирафів. ПІДЗАГІН ключает близько 160 видів копитних різної величини.

Розміри   дрібні, середні і великі. Статура   у більшості струнке, кінцівки довгі, чотирьох- або двопалі. Кінцеві фаланги пальців несуть справжні копита. Копитоходящіе тварини. Бічні пальці (якщо кінцівку чотирипала) недорозвинені, і при ходьбі, як правило, не стосуються грунту. Статевий диморфізм зазвичай добре виражений. У більшості видів є роги. За малим винятком, все жуйні мають специфічні шкірні залози на голові, в паху, на кінцівках. Одна або дві пари сосків розташовуються в паху.

Жуйні характеризуються, перш за все, своєрідним процесом травлення - наявністю жуйки. Грубо пережована їжа спочатку потрапляє в перший відділ складного шлунка - рубець, де під впливом слини і діяльності мікроорганізмів піддається бродінню. З рубця їжа переміщається в другій відділ шлунка - сітку з пористих будовою стінок. Звідси вона відригується назад в ротову порожнину, де піддається роздрібнення зубами і рясно змочується слиною. Новоутворена напіврідка маса знову заковтується і потрапляє в третій відділ шлунка - книжку, стінки якої утворюють паралельні складки - листочки. Тут їжа кілька зневоднюється і переходить в останній відділ шлунку - сичуг, де піддається впливу шлункового соку.

Для жуйних характерно відсутність різців у верхній щелепі; їх функціонально замінює твердий поперечний валик.

На корінних зубах є складки емалі лунчатой ​​форми. Кишечник жуйних дуже довгий. Молочні залози утворюють вим'я, розташоване в паху самки, з 2-4 сосками. У більшості видів на лобових кістках черепа самців (а іноді і самок) сидять роги різної форми і будови. Зазвичай це стрункі тварини, здатні до швидкого бігу. II і V пальці у них зародкові або повністю редуцировались. П'ясткові кістки III і IV пальців на передніх кінцівках і плеснові на задніх зрощені в масивні кістки, що разом з частковою редукцією однієї з кісток передпліччя і гомілки надає кінцівкам стержневідной будова - ознака, що виробився як пристосування до бігу (так само як і скорочення числа пальців) .

  зазвичай полігамори . населяють найрізноманітніші біотопи. Зазвичай тримаються стадами, іноді дуже значними. лише представники Tragulidae - поодинокі звірі. Харчуються різними рослинами, переважно травами. У посліді 1-2 дитинчата, і тільки у водяного оленя 4-7.

У представників сімейства Бичачі ( Bovidae ) Самці, а іноді і самки мають роги, утворені конічними (прямими або вигнутими) кістковими виростами лобових кісток черепа, одягненими роговими чохлами. Майже у всіх видів (крім американського вилоріг) вони не схильні до щорічної зміні. Іклів у верхній щелепі немає.

З диких тварин фауни нашої країни до цього сімейства ставляться зубри, гірські козли і барани, сайгаки, джейрани, Дзера, сарни і горали. Могутні дикі бики - зубри колись були широко поширені в лісах Європи, але пізніше були майже повністю винищені. В даний час вдалося їх знову розмножити, і нині стада зубрів пасуться в ряді заповідників.

Кілька видів диких гірських козлів мешкають в межах СНД на Кавказі, в горах Середньої Азії і на Алтаї. Вони населяють високогірну зону, тримаючись по скелях і на альпійських луках. Пасуться зазвичай невеликими табунами. У СНД мешкають два види диких баранів: один з них - гірський баран ( Ovis ammon ) Зустрічається в горах і передгір'ях Південного Сибіру, ​​Середньої Азії і Закавказзя, акліматизований в Криму. Він населяє високогірні степи (сирти), ували передгірних, гірські останці серед степу; інший - толсторог ( Ovis canadensis ), Що відрізняється від гірського барана товстими рогами, мешкає в горах північних районів Далекого Сходу, Якутії і Таймиру. Обидва види - цінні мисливські тварини. В степах Нижнього Поволжя і Казахстану нині бродять величезні стада сайгаків ( Saiga tatarica ), Які ще 50 років тому були тут досить рідкісними тваринами. Тепер вони служать об'єктом інтенсивного промислу. У пустелях Середньої Азії мешкає струнка газель - джейран ( Gazella gutturosa ). У зв'язку з різким скороченням чисельності внесений до Червоної книги Росії.

Розводиться людиною велику рогату худобу походить від широко поширеного в Європі і Азії туру ( Bos taurus ), Винищених вже в історичний час. У Закавказзі розводять також буйволів, які відрізняються від великої рогатої худоби майже голою шкірою і величезними півмісяцевими рогами. Ці тварини-одомашнена форма дикого індійського буйвола ( Bubalus arnee ). У горах Паміру і Алтаю можна зустріти стада одомашенних биків - яків ( Bos mutus ). Наші домашні вівці ведуть свій родовід від диких гірських баранів ( Ovis ammon ), А кози - від своєрідного дикого безоарового козла ( Capra aegagrus ), І зараз зустрічається в горах Закавказзя і Передньої Азії.

види сімейства Оленячі ( Cervidae ) Характеризуються тим, що їх самці, а біля північного оленя і самки носять на голові крислаті кісткові роги, змінювані щороку. З диких представників цього сімейства в СНД водяться лосі, північні, благородні і плямисті олені і козулі. У північних районах країни і на півдні Сибіру розводять одомашнених північних оленів, яких використовують як транспортних тварин, від них отримують м'ясо, молоко, хутряні та шкіряні шкури. На півдні Далекого Сходу і Алтаї розводять плямистих оленів і маралів (різновид благородного оленя) для отримання пантів - молодих рогів, що відростають після щорічної зміни і ще не встигли окостеніти. З пантів виготовляють коштовні ліки - пантокрин.

ПІДЗАГІН включає 6 родин. процвітаюча група

Схожі статті

rss